België kent een rijke geschiedenis aan streekproducten. Onze lokale lekkernijen kennen dan ook liefhebbers in binnen- en buitenland.
Artisans in het hele land maken met veel passie en kennis de producten waar wij zoveel van houden.
Deze Belgische delicatessen zijn niet enkel prima geschenken, maar ook ideaal om jezelf te verwennen.
Ontdek het verhaal achter de meest typische Belgische streekproducten.
De laatste ambachtelijke jeneverstokerij van Hasselt kiest resoluut voor kwaliteit op de eerste plaats. Sinds 1920 distilleren ze enkel de fijnste jenevers. De distillatieketels dateren van kort na de Tweede Wereldoorlog en hun traditionele recepten blijven een goed bewaard geheim. Dankzij de uitgebreide vakkennis van de stoker is de smaak van deze Hasseltse jenever zo fijn. Wissels maakt jonge en gerijpte jenever en ook speciale fruit- en crèmejenevers met chocolade, citroen, cactus of andere lekkere smaken.
Belgische culinair Erfgoed, het ontdekken waard!
Lees ook