Culinair Erfgoed: Neuzen in ons gastronomisch land

België kent een rijke geschiedenis aan streekproducten. Onze lokale lekkernijen kennen dan ook liefhebbers in binnen- en buitenland.

Artisans in het hele land maken met veel passie en kennis de producten waar wij zoveel van houden.

Deze Belgische delicatessen zijn niet enkel prima geschenken, maar ook ideaal om jezelf te verwennen.

Ontdek het verhaal achter de meest typische Belgische streekproducten.

 

Wie een neus heeft voor Belgische streekproducten en ambachtelijk snoepgoed, kent de cuberdons waarschijnlijk al. Dit zoete kegeltje werd twee eeuwen geleden per ongeluk ontdekt. Tijdens het ontwikkelen van een hoestsiroop stolde het recept. De ‘neuzekes’ vielen erg in de smaak en ondertussen is de cuberdon zelfs mascotte van Belgische streekproducten.

Cuberdons een medicijn? Geef mij dan maar gauw een dozijn!

 

Maak nu zelf je cuberdon ijs met dit recept.

 

Belgische culinair Erfgoed, het ontdekken waard!

Lees ook