Hoeveelheid
Ingrediënten
- 11 cuberdons
- 75 g suiker
- 6 eidooiers
- 75 cl melk
- 250 g frambozenpuree
- 125 g suiker
- 125 g water
- 5 g agar-agar
- 400 g room
- 2 eieren
- 85 g suiker
- Zeste van 1 citroen
- 2 blaadjes gelatine (van 3 g)
- 150 g yoghurt
Bereidingswijze
Los de cuberdons op in warme melk. Maak een crème anglaise met de eieren, suiker en de warme melk. Laat de crème afkoelen en draai in de ijsmachine.
Kook suiker en water, voeg de frambozenpuree en agar-agar toe. Laat het mengsel opkoken en giet vervolgens uit op een plaat. Snij de gelei in de gewenste wanneer deze volledig is afgekoeld.
Laat de gelatine weken in koud water. Maak een crème anglaise met 100 g room, 2 eidooiers en 35 g suiker. Voeg de zeste van de citroen toe. Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme crème anglaise. Spatel er de yoghurt en de resterende opgeklopte room onder. Klop de 2 eiwitten stevig op met 50 g suiker en spatel voorzichtig onder het mengsel. Laten afkoelen in de ijskast.
Een dessert van Foodblogger Myriam, Hap & tap