Hoeveelheid
Ingrediënten
- 4kg mosselen
- 2 flesjes witbier of blond bier naar keuze (online te koop)
- Klontje boter
- 3 stengels selder met blad
- 1 grote wortel
- 1 ajuin
- 1 laurierblad
- Snufje zwarte peper
- Belgische frieten
- Mosselsaus De Kroon of andere
Bereidingswijze
Snij de blaadjes van de selder en hou deze opzij. Zet je mes bovenaan de stengel en trek de draden eraf. Snij de stengel vervolgens in fijne stukjes. Schil de wortel en ajuin en snij fijn.
Smelt boter in een mosselpot en stoof kort de wortel, ajuin en blokjes selder.
Spoel de mosselen eerst goed en voeg ze toe. Giet het bier mee in de pan en kruid met laurier en goede draai aan de pepermolen.
Laat de mosselen 5 à 8 minuten garen met het deksel op de pot. Snij ondertussen de bladeren van de selder fijn. Wanneer alle mosselen open zijn, is het gerecht klaar. Voeg de selder toe en dien op in de pot.
Vergeet de zelfgemaakte frietjes en mosselsaus niet!
Drink hierbij:
- Je favoriete fris blond of tripel bier
- Een Belgische witte wijn: Pinot Blanc-Auxerrois van Pietershof, Genoels-Elderen 'Blauw' of Cuvée De Kluizen
Een heerlijk recept van South & Pepper.