Poppies Gin
Toegankelijke gin met frisse toets en florale noot van klaprozen. De geschiedenis van dit 100 jaar oude recept leeft voort in de kruik met beugelslot.
De smaak is zeer aangenaam. De florale zoetheid van de klaproos staat in balans met een kruidige en frisse toets van zoethout en anijs.
- Distilleerderij: Stokerij Rubbens
- Streek: Tussen Gent, Dendermonde en Aalst, Oost-Vlaanderen
- Alcoholpercentage: 40 %
- Gekende ingrediënten: Klaprozen
- Geniet van deze Belgische gin met je tonic naar keuze. Zoete tonic voor een zachte cocktail (zoals Sweet Roses van Syndrome) of een droge tonic voor lekkere G&T (zoals Erasmus Bond Dry Tonic)
- Perfecte garneringen bij deze gin: Steranijs, granaatappel, zeste van pompelmoes, jeneverbessen of rozenblaadjes
Het verhaal van deze Belgische gin in mooie beugelfles
Tijdens de eerste wereldoorlog distilleerde Charles Rubbens jenever in zijn bekende distillerie te Zele. Op basis van een recept van een Engelse soldaat distilleerde hij een gin met klaprozen. De typische smaak was het gevolg van een verfijnd en afgewogen mengsel van geselecteerde botanicals. Deze Poppies Gin was tijdens WOI een felbegeerde drank bij de Britse soldaten. Elke slok Poppies verwarmde hen op lange koude nachten in de loopgraven en hielp hen de moed erin te houden. De stenen kruikjes waar de gin in werd bewaard, werden doorgegeven van man tot man. Daarom wordt Poppies Gin nog steeds in deze stenen fles met beugel gebotteld.