Hoeveelheid
Voor 8 hapjes
Ingrediënten
- 500g mosselen
- 300g kerstomaatjes
- 2 sjalotten
- 3 selder stelen
- Verse look
- Sap van citroen
- Peterselie
- Stokbrood
- Olijfolie
- Peper en zout
- Mosselsaus De Kroon of andere
Bereidingswijze
Snij de selder, sjalotten en look fijn en stoof in een grote pot. Spoel de mosselen goed en voeg ze toe. Kruid met peper en zout naar smaak.
Laat een 5-tal minuten garen. Haal de mosselen uit hun schelp en laat het geheel afkoelen.
Snij de kerstomaten in de helft. Snij stokbrood in plakken en grill tot ze krokant zijn. Sprenkel er nadien ruim olijfolie op en strijk een mespunt mosselsaus op het brood. Dresseer de kerstomaatjes en mosselen (met selder en sjalotten) op het brood.
Werk af met een beetje citroensap en een plukje peterselie.
Je kan de mosselen ook op voorhand bereiden.
Drink hierbij:
- Bacquaert schuimwijn van Entre-Deux-Monts
- Chardonnay Meerdael schuimwijn
- Pinot Blanc-Auxerrois van Pietershof