Mosselen met Belgische wijn

Hoeveelheid

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4kg mosselen
  • Je favoriete droge witte wijn. Onze aanrader is Witte Kapittel van Ten Kapittelberg (online te koop)
  • Klontje boter
  • 3 stengels selder met blad
  • 1 grote wortel
  • 1 ajuin
  • 1 laurierblad
  • Snufje zwarte peper
  • Belgische frieten
  • Mosselsaus De Kroon of andere

Bereidingswijze

Snij de blaadjes van de selder en hou deze opzij. Zet je mes bovenaan de stengel en trek de draden eraf. Snij de stengel vervolgens in fijne stukjes. Schil de wortel en ajuin en snij fijn.

Smelt boter in een mosselpot en stoof kort de wortel, ajuin en blokjes selder.

Spoel de mosselen eerst goed en voeg ze toe. Giet 1 à 2 glazen wijn in de pan en kruid met laurier en goede draai aan de pepermolen.

Laat de mosselen 5 à 8 minuten garen met het deksel op de pot. Snij ondertussen de bladeren van de selder fijn. Wanneer alle mosselen open zijn, is het gerecht klaar. Voeg de selder toe en dien op in de pot.

Vergeet de zelfgemaakte frietjes en mosselsaus niet!

Drink hierbij:

  • Witte Kapittel van Ten Kapittelberg
  • Pinot Gris van Entre-Deux-Monts
  • Auxerrois van La Mazelle
  • Müller-Thurgau van Château Bon baron