Echte Belgische Frieten

Hoeveelheid

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • Frituurvet (of nog beter: ossewit)
  • 1kg aardapelen (Bintje)
  • Snuifje zout

Bereidingswijze

Een pak friet halen in de frituur kan al eens lekker zijn. Maar niets gaat boven zelfgemaakte, handgesneden frieten. In het buitenland niet voor niets ‘echte Vlaamse friet’ genoemd.

Schil de aardappelen en snij ze in dik reepjes. Spoel met koud water en dep ze goed droog.

Bak de frieten een eerste keer gedurende 5 minuten op 140 graden. Laat ze afkoelen.

Bak de frieten een tweede keer gedurende 1 à 2 minuten op 180 graden. Schud het overtollige vet er goed af en werk af met een snuifje zout. Zo blijven ze lekker krokant.

 

Smakelijk!

 

Nog enkel tips:

  • Bak niet te veel frieten in één keer. Een hand vol per keer is ideaal
  • Zorg dat alle restjes uit het vet zijn. Verbrande stukjes beïnvloeden de kwaliteit van het vet
  • Droog de rauwe frieten goed na ze te hebben gewassen